Víz világtalálkozó - Cakó Ferenc homokanimációjával nyílik meg a rendezvény

IT/Tudomány, 2016.11.21

Cakó Ferenc víz tematikájú homokanimációjával nyílik meg november 28-án a Budapesti Víz Világtalálkozó a budapesti Millenáris parkban.

A látványos homokkal megfestett filmjeiről ismert művész kifejezetten erre az alkalomra készített 11 perces animációjában a víz fontossága mellett szerepet kapnak a Földet veszélyeztető vízügyi kihívások és a közös felelősségvállalás is, a záró képben pedig megjelenik a rendezvény A víz összeköt szlogenje - olvasható a szervezők közleményében.

A Millenáris park színháztermébe szervezett konferencia megnyitóján magyar és külföldi meghívott vendégek, állam- és kormányfők, miniszterek, világszervezetek, finanszírozási intézmények képviselői, nagykövetek és döntéshozók vesznek részt.

Az Áder János köztársasági elnök fővédnökségével és Magyarország kormánya által a Víz Világtanáccsal együttműködésben szervezett eseményt és a hozzá kapcsolódó tematikus fórumokat és Vízipari Szakkiállítást november 28. és 30. között tartják a Millenáris parkban.

A konferenciára meghívást kaptak a víz, a szanitáció és a fenntartható vízgazdálkodás témaköreivel foglalkozó ENSZ-intézmények és más szakmai nemzetközi szervezetek, továbbá a politika, az üzleti és a tudományos élet szakmai képviselői. Az esemény stratégiai célja, hogy sikeresen összekapcsolja a politikai döntéshozatali folyamatokat a tőke, a tudás, a technológia által kínált megoldási lehetőségekkel és a kulcsszerepet játszó civilszférával, továbbá, hogy inspirálja a 2015-2030 közötti időszakra elfogadott fenntartható fejlesztési célok, és a Párizsi Megállapodás vízgazdálkodási vonatkozásainak gyakorlati megvalósítását, valamint segítse az ezekhez szükséges intézményrendszeri reformokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!