A hétvégén mossák az Erzsébet hidat

Kék hírek, 2023.09.29

Szombat és vasárnap reggel fél héttől délután fél kettőig tisztítják az Erzsébet hidat az érintett külső sáv részleges lezárása mellett - közölte a Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a kézi és gépi takarítást szombaton a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdik, majd vasárnap az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatják.

A társaság munkatársai ezúttal is alkalmazzák a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról - írták.

Az FKF kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék az autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban. Továbbá kérik az autósokat és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A kommüniké szerint Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!