BKK-felmérés: a fővárosban közlekedők a 2-es metrót kedvelik leginkább

Kék hírek, 2023.11.16

A fővárosi közösségi közlekedést használók utazási szokásait és igényeit vizsgáló reprezentatív felmérésből kirajzolódott, hogy az utasok a 2-es metrót kedvelik leginkább - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Közleményük szerint a társaság minden évben reprezentatív kutatáson méri fel a Budapesten és környékén élők igényeit és véleményét a főváros közlekedéséről. A kutatás készítői legutóbb ezer közösségi közlekedőt kérdeztek meg többek között arról, hogy a mögöttük hagyott hónapban mely BKK-járatokat használták a legtöbbet, és összességében mennyire elégedettek azokkal.

A válaszok alapján a legnépszerűbb járatok rangsora: 2-es metró, 3-as metró, 4-es és 6-os villamos.

A válaszadók 76 százaléka, azaz háromnegyedük mondta, hogy teljes mértékben elégedett a 2-es metróval, 19 százalékuk inkább elégedett volt. A 3-as metró - amely a leggyakrabban említett BKK-járat - esetében a válaszadók 56 százaléka teljesen elégedett vele, 41 százalékuk pedig inkább elégedett. A 4-es és 6-os villamos a második leggyakrabban említett járat, és a teljesen elégedettek aránya szintén 56 százalék, az inkább elégedetteké 39 százalék - írta a BKK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!