BKK: kerékpáros-közlekedést segítő fejlesztések a fővárosban

Kék hírek, 2023.12.20

Véget értek a budai és a XIII. kerületi közútfejlesztési munkák, aminek eredményeként biztonságosabban lehet kerékpárral közlekedni a környéken - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t.

Az európai uniós forrásból finanszírozott fejlesztések nyomán új kapcsolat létesült a Margit híd és az Árpád híd között az Árpád fejedelem útján, valamint többek között átalakították a Serfőző utca és az Árpád fejedelem útja kereszteződését, amely a "legvédtelenebb úthasználók" számára is biztonságosabb lett - tartalmazza a közlemény.

A fejlesztések a II., a III. és a XIII. kerületben a Felhévíz, Újlak, Óbuda, Újlipótváros és Vizafogó területén valósultak meg. Ezeknek köszönhetően a többi között biztonságosan kerékpározható útvonal vezet a Margit hídtól a Szentlélek téren át a Vörösvári út, a Körte utca és az Ágoston utca csomópontjáig. Vagyis a Margit hídtól északra kerékpárral közlekedők közvetlenül is elérhetik az Árpád fejedelem útján a kerékpárfogalmi hálózat már meglévő szakaszait - sorolták.

A fejlesztéseknek az is célja, hogy ösztönözze a fővárosban közlekedőket a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás használatára is - tették hozzá.

Emlékeztettek arra: a Fővárosi Közgyűlés által októberben ellenszavazat nélkül elfogadott Budapesti Mobilitási Terv (BMT) a közösségi közlekedés, a kerékpározás és a gyaloglás előnyben részesítését tűzi ki célul, annak érdekében hogy a főváros élhetőbb, még inkább ember- és környezetbarát legyen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!