Doppingszereket csempésző angol férfival szemben emeltek vádat

Kék hírek, 2024.02.27

Gyógyszerhamisítás bűntettével vádolnak egy angol férfit, aki tiltott teljesítményfokozókat rendelt Hongkongból - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfi által megrendelt anyagok - kozmetikum megjelöléssel - a vádirat szerint 2021. szeptember 1-jén érkeztek postai küldeményként a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A pénzügyőrök ellenőrizték a küldeményt, melyben három csomagban mintegy 500 gramm ismeretlen eredetű fehér vegyi anyag volt. Ezekről kiderült, hogy az anyagcserét fokozó, izomnövekedést serkentő, ízületi sérüléseket regeneráló és növekedést serkentő vegyületeket, hormonokat tartalmaznak.

Mindhárom anyag tiltott teljesítményfokozónak minősül, és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tiltólistáján szerepel. A vegyületek forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező, illegális gyógyszerkészítménynek minősülnek, az ismeretlen forrásuk és az alkalmazási előírásuk hiánya miatt fogyasztásuk súlyos, akár végzetes egészségügyi kockázatot hordoz - közölte Szanka Ferenc.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!