Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Kék hírek, 2024.04.24

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

Az incidens a brit főváros leglátogatottabb, turistákkal zsúfolt belső negyedében történt.

A rendőrség és a hadsereg beszámolói szerint a brit fegyveres erők egyik elitalakulata, a királyi családhoz kötődő rendezvényeken is gyakorta szereplő udvari lovasság - Household Cavalry - öt lova szabadult el és vágtatott végig a londoni belvároson, levetve lovasaikat.

Az egység a Buckingham-palota - III. Károly király első számú londoni hivatala - közelében, a Belgravia városrészben végzett gyakorlatokat, amikor a lovak egy építkezés zajától megijedve megvadultak.

Matt Woodward alezredes, a Household Cavalry lovassági ezredének parancsnoka szerda esti nyilatkozatában elmondta: nagy magasságból építési anyagok zuhantak közvetlenül a gyakorlatozó alakulat mellé, és emiatt az egység lovai ijedt vágtatásba kezdtek.

A lovas alakulat az uralkodó júniusban esedékes hivatalos születésnapi ceremóniája, a Trooping the Colour rendezvényeinek előzetes próbáira készült.

Az egységből elszabadult lovak London zsúfolt belvárosi utcáin végigvágtatva embereket sodortak el és járművekben - köztük egy városnéző buszban - okoztak jelentős károkat.

A londoni mentőszolgálat szerda esti beszámolója szerint három helyszínről négy sérültet kellett kórházba szállítani. Hárman közülük katonák, akik leestek a megbokrosodott lovakról, a negyedik sérült egy civil kerékpáros.

A mentők szerint egyikük állapota sem életveszélyes.

Az öt lovat délutánig sikerült ismét befogni. Többet közülük járókelők, illetve rendőrök állítottak meg.

A lovak közül legalább kettő megsérült. A közösségi médiában megjelent felvételeken látszik, hogy az egyik ló testét vér borította.

A londoni tűzoltóság szerda esti beszámolója szerint az elszabadult lovakat drónok segítségével kutatták fel. Az egyiket csaknem tíz kilométerre az incidens helyszínétől, London keleti részében találták meg.

A brit hadsereg ismertetése szerint a Household Cavalry különösen nagy termetű, erős lovakból válogatja állományát, mivel az alakulat lovai rendszerint nehéz menetfelszerelésű katonákkal a hátukon vesznek részt hosszú ideig tartó ceremóniákon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!