Halálos tűzeset Dunaföldváron

Kék hírek, 2024.04.25

Egy idős férfi vesztette életét abban a tűzesetben, amely csütörtök délelőtt történt Dunaföldváron.

Lángok A katasztrófavédelemhez csütörtök délelőtt érkezett a bejelentés, mely szerint kigyulladt egy családi ház Dunaföldváron. Az Attila utcai tűzesethez a tűzoltók két járművel vonultak ki, ahol egy közel 70 nm2-es családi ház egyik 25 nm2-es szobája égett. A szobában az ágy, az ágynemű és a bútorok kaptak lángra. A tűzben egy idős, mozgásában korlátozott férfi életét vesztette. 

A tüzet a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület közelben tartózkodó parancsnoka kezdte el oltani az autójában lévő tűzoltó készülékkel, amelybe a mentőszolgálat munkatársai is becsatlakoztak az esetkocsin lévő tűzoltó készülékekkel. A tűzoltóknak két gázpalackot is sikerült kivinnie az épületből.  

A hivatásos tűzoltók a még izzó részeket oltották el, hőkamerával vizsgálták át az épületet, majd átszellőztették az ingatlant.  

A tűz pontos keletkezési körülményeinek kiderítése érdekében tűzvizsgálat indult.

Az OKF ugyanakkor közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a tüzek gyakori keletkezésének oka a dohányzás, ezért mindig meg kell győződni arról, hogy a csikket megfelelően elnyomták-e, illetve kerülni kell az ágyban dohányzást.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!