Három drogterjesztő hálózatot számoltak fel Nógrád vármegyében

Kék hírek, 2024.05.03

Három, egymástól független drogterjesztő hálózatot számoltak fel a rendőrök Nógrád vármegyében, négy embert őrizetbe vettek - tájékoztatta az MTI-t a vármegyei főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

Buda Gábor közölte: több településen hajtottak végre bűnügyi akciót a felderítők és a nyomozók.

Ismertetése szerint április 30-án Mátraverebélyen intézkedtek egy 47 éves férfi és 41 éves élettársa lakhelyén, akik a megalapozott gyanú szerint évek óta bűnszövetségben árusítottak kábítószert helyieknek, és a környező településen élőknek.

A kutatás során a fogyasztáshoz és az árusításhoz használt eszközökön és tárgyakon túl bruttó 21,69 gramm, alufóliába csomagolt, fehér port foglaltak le. A gyorsteszt kábítószernek minősülő ketamin jelenlétét valószínűsítette, így a férfit és élettársát előállították.

A párt bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a férfi letartóztatását.

Vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök autót, motorfűrészt, fűkaszát és LCD-televíziót foglaltak le.

Az akciósorozatban egy másik hálózat felderítése érdekében május 2-án hajnalban további hat helyszínen hajtottak végre kutatásokat, amelyek során egy 37 éves férfit és egy 53 éves nőt állítottak elő.

Négy helyszínen összesen közel egy kilogramm MDMA extasy hatóanyagú amfetaminszármazékot, közte 528 darab tabletta formájú kábítószert foglaltak le. Emellett egy bátonyterenyei lakóházban a rendőrök engedély nélkül tartott lőfegyvert és összesen 81 - különböző kaliberű - lőszert, egy pásztói házban további 25 darab, vadászfegyverhez tartozó, illegálisan birtokolt lőszert is találtak.

A sajtószóvivő közölte: a tari férfit kábítószer-kereskedelem bűntett, a bátonyterenyei nőt kábítószer-kereskedelem bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, és őrizetbe vételükről határoztak.

Náluk pénzt, érméket, ékszereket, értékes gyűjteményt, nagy értékű tévét foglaltak le.

A nyomozásban a helyi rendőri szervek munkatársai vettek részt, a Nógrád és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cserhát és Agria Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályok beosztottjaival együttműködve - tette hozzá Buda Gábor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!