Illegális bevándorlás - Vádat emeltek egy halálos balesetet okozó embercsempész ellen

Kék hírek, 2024.05.03

Vádat emeltek egy moldáv embercsempésszel szemben, aki rendőrök elől menekülve okozott halálos tömegszerencsétlenséget tavaly nyáron - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a letartóztatásban lévő férfit minősített embercsempészéssel és halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolják.

A férfi a vádirat szerint tavaly augusztus 10-én éjfél körül, Ásotthalom közelében felvett a furgonjába 19, a szerb-magyar határon illegálisan átkísért határsértőt, majd elindult velük az 55-ös főúton. Itt igazoltatni akarták őt a rendőrök, akiknek a jelzésére először megállt, majd mielőtt az autójához értek volna, váratlanul továbbhajtott.

A járőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva üldözőbe vették a járművet, a férfi azonban nagy sebességgel menekült, mígnem egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely kisodródott és az árokba csapódott. A vádlott ezután egy közeli erdőben próbált elbújni, de később elfogták.

A járműben szállított határsértők közül egy gyermek a helyszínen meghalt, öten súlyos, tizenhárman könnyű sérüléseket szenvedtek - tudatta az ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!