Internetes csalót tartóztattak le Szekszárdon

Kék hírek, 2024.02.16

Internetes csalót tartóztattak le Szekszárdon, a 47 éves budapesti férfi társaival 80 millió forint kárt okozott a sértetteknek - közölte a Tolna Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2023 nyarától netbanki adatokat csaltak ki a megtévesztett emberektől, amelyek felhasználásával különböző összegeket emeltek le bankszámláikról - írták a közleményben.

Előfordult, hogy az elkövetők áloldalra navigáló adathalász linket küldtek a számlatulajdonosoknak, más esetben képernyőtükröző programot töltettek le velük, és annak segítségével szerezték meg adataikat.

Az elkövetők az azonosítókkal a számlákról saját, illetve más, általuk beszervezett személyek számláira utalták át a pénzt. A kicsalt összegeket készpénzben vették fel bankautomatából vagy valutára váltották.

A nyomozó hatóság a férfit többrendbeli, információs rendszer felhasználásával, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsítja. A nyomozási bíró ügyészi indítványra egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását - írta a főügyészség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!