Javítják a szigetelést a Hungária körúti felüljárón

Kék hírek, 2024.04.03

Javítják a szigetelést a Hungária körúti felüljárón, ezért szerdától az Árpád híd felé vezető oldalán lezárták a középső sávot - közölte a Budapest Közút az MTI-vel.

Közleményük szerint várhatóan egy hónapon át végeznek szigetelés- és burkolatcserét, valamint dilatációjavítást a Hungária körúti felüljáró Árpád híd felé vezető oldalán.

Először a középső sávot zárják le a híd teljes hosszában mintegy 20 napra. Ezen idő alatt a sáv aszfaltburkolatát felmarják, a pályalemez szigetelését visszabontják. A vasbeton pályalemez javítási munkálatait követően új szigetelés, majd aszfaltburkolat épül a sávban. Közben a dilatációs szerkezeteket is kicserélik - írták.

Ezt követően a belső sávban cserélik ki a dilatációs szerkezeteket. Kibontják a dilatációkat és a környezetükben lévő burkolatot a szigeteléssel együtt. A beépülő új szerkezetekhez csatlakoztatják a pályalemez-szigetelést és a burkolatot. A belső sávban végzendő munkák várhatóan 15 napot vesznek igénybe.

A sávzárásra előjelző táblák hívják fel a figyelmet. A munkavégzés ideje alatt 30 kilométer per órás sebességkorlátozásra kell készülni - olvasható a Budapest Közút közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!