Kábítószer-kereskedőt tartóztattak le Nógrádban

Kék hírek, 2024.05.15

Letartóztattak egy 56 éves bátonyterenyei férfit, aki Hollandiából is irányította a magyarországi lakóhelyén kiépített drogkereskedelmet - tájékoztatta a Nógrád Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a letartóztatást a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró rendelte el.

Ismertették, a férfi évek óta dolgozik Hollandiában, de rendszeresen hazalátogat bátonyterenyei otthonába, ahol volt felesége él, és ahol nagy mennyiségű, különböző állagú kábítószert halmozott fel, külön-külön porciózva és csomagolva.

Tavaly a belföldi tartózkodásai alkalmával többször adott el kábítószert ismerősei körében, valamint lánya akkori élettársa is kapott a drogból fogyasztásra és továbbértékesítésre. Amikor a férfi Hollandiába utazott, az anyagok átadását volt felesége intézte.

A május 2-án megtartott házkutatáskor a nyomozók összesen több mint 930 gramm port és tablettát foglaltak le az ingatlanban, amelyek az előzetes szakvélemény alapján az MDMA (metiléndioxi-metamfetamin) nevű kábítószernek minősülő anyagot tartalmaznak. Lefoglaltak még egy engedély nélkül tartott vadászfegyvert és lőszert is.

A főügyészség közölte: a férfit kábítószer-kereskedelem és lőfegyverrel visszaélés bűntettének elkövetésével gyanúsítják, és indítványt tettek a letartóztatására. A nyomozási bíró az ügyészi indítványban foglaltakkal egyetértve, a gyanúsított jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!