Kábítószerrel kereskedtek Pesterzsébeten, vádat emeltek ellenük

Kék hírek, 2024.02.19

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy öttagú társaság ellen, amelynek tagjai Pestszenterzsébeten árultak úgynevezett kristályt.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy egy testvérpár, illetve az egyik nő korábbi, majd későbbi párja, valamint sógora egy XX. kerületi lakásban 2020 óta kereskedett a kristály nevű kábítószerrel.

Az előzetesen kiporciózott kábítószert valamennyi vádlott közösen készletezte a lakásban, és mindig az adott el belőle, aki éppen otthon tartózkodott.

A kábítószert környékbeli, jellemzően rossz anyagi helyzetben lévőknek, kábítószerfüggőknek, illetve hajléktalanoknak kínálták fel kis tételekben, ellenértékként pedig készpénzen kívül egyéb értéktárgyakat - így például ékszereket, alkalmanként akár autóalkatrészeket vagy műszaki cikkeket - is elfogadtak.

A Fővárosi Főügyészség az öt embert jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével vádolja, velük szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást is indítványoz - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!