Korszerű utastájékoztató táblákat helyeztek ki Újpest-központban és a Lehel téren

Kék hírek, 2024.02.27

Újpest-központban és a Lehel téren is megújultak az utastájékoztató táblák - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Azt írták, a korszerű, de kifakult utastájékoztató táblák és a megkopott KRESZ-táblák cseréjével nemcsak a tájékozódás vált egyszerűbbé, hanem Újpest-központ környezete is rendezettebbé vált.

Hozzátették: a Lehel téren a metrópótlás idejéről maradt, immár fölöslegessé vált megállóhelytáblákat tartó oszlopokat leszerelték és új, korszerű utastájékoztató táblákat helyeztek ki.

Ezentúl a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, így az utasok távolról is láthatják, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

A tájékoztatás szerint a BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. Ezek megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Akkor is hasznos ez a megoldás, ha forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon járó buszra melyik megállóban lehet felszállni - tudatták.

A BKK lépésről lépésre végzi a teljes utastájékoztató rendszer felújítását. Az elmúlt két évben több mint 20 csomópontban vált korszerűbbé a tájékoztatás, a következő hetekben, hónapokban pedig újabb forgalmas helyszíneken folytatják a munkát a BKK szakemberei - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!