MÁV: Herceghalom és Bicske között folytatódnak a győri vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai

Kék hírek, 2024.05.08

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai - közölte a MÁV szerdán a honlapján.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a tavaszi utómunkálatok második ütemében, április végétől csütörtökig Bicske és Szárliget között végezték, végeznek karbantartást. A péntektől május 31-ig tartó fázisban már a Herceghalom és Bicske közötti pályára vonulnak át a szakemberek és a munkagépek - olvasható a vasúttársaság honlapján.

Mint írták, hasonlóan az előző két ütemhez - többek között - vágány- és váltószabályozásokat, ágyazatpótlást, illetve sínfeszültség-feloldást, felsővezeték-karbantartást végeznek.

Május 10-től újfent módosul a menetrend a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon. Ez érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a vasárnapi győri és szombathelyi InterRégiókat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket, valamint a nemzetközi vonatok közül a Dráva és Mura IC-k közlekedése változik.

A karbantartás során 5-10 - esetenként 10-30 - perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolni.

A MÁV közölte, az online menetrendi tervezők (Elvira, MÁV app) a megfelelő dátum kiválasztásával már a módosított menetrend alapján ajánlanak vonatokat.

További információk a mavcsoport.hu oldalon olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!