Navalnij - A NATO főtitkára átlátható vizsgálatot sürget

Kék hírek, 2020.09.02

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára szerdán elítélte az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus ellen harci idegméreggel elkövetett merényletkísérletet, amely véleménye szerint még sürgetőbbé teszi, hogy Oroszország teljes körű és átlátható vizsgálatot folytasson az ügyben.

Stoltenberg Twitter-üzenetében azt közölte, konzultálni fog Németországgal és minden NATO-szövetségessel a mérgezés következményeiről.

A német szövetségi kormány szerdán adta hírül, hogy Navalnij szervezetében a harci idegmérgek csoportjába tartozó anyagot mutattak ki a német klinikai vizsgálatok folyamán.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök legfőbb bírálójaként is ismert politikus augusztus 20-án egy Moszkvába tartó repülőn lett rosszul A gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban, Navalnijt az ottani kórházba szállították. Az orosz orvosok tagadták, hogy Navalnijt megmérgezték volna. A kómában lévő politikust augusztus 22-én Berlinbe szállították, és megkezdték klinikai kezelését. Orvosai megállapították, hogy a politikusnak minden kétséget kizáróan idegmérget juttattak a szervezetébe. A legfrissebb hírek szerint Navalnij tünetei enyhültek, és nincs életveszélyben, de állapota továbbra is súlyos, és nem tudják kizárni, hogy megmérgezése maradandó hatásokkal jár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!