ORFK: közel háromszáz ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök

Kék hírek, 2023.12.19

A rendőrök összesen 275 olyan járművezetővel szemben intézkedtek az elmúlt héten, akik ittas vagy bódult állapotban közlekedtek járművükkel - közölte az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján kedden.

Mint írták, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) által meghirdetett "Alcohol & Drugs" elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök a járművezetők ittas és bódult állapotát ellenőrizték.

Az ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetők több mint fele olyan súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt, hogy magatartásával megvalósította az ittas járművezetés bűncselekményét - tájékoztattak.

Az ORFK közleménye felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés azért veszélyes, mert az alkohol hatására romlik a sofőr látása, csökken a reakcióideje és az ítélőképessége, a mozdulatai pontatlanabbá válnak, ezzel pedig nemcsak saját magát, utasait, de más, a közúti közlekedésben résztvevőt is veszélyeztet.

Ha valaki ittas, vagy bódult állapotban ül volán mögé, potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben - írták a police.hu-n.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!