Öt embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a fővárosban

Kék hírek, 2020.06.28

Öt ember került kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt vasárnap Budapesten - mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint vasárnap délután egy XI. kerületi Budafoki úti társasházból a szén-monoxid-érzékelő jelzése miatti hívták ki a tűzoltókat, akik több lakásban is méréseket végeztek, és a házból a mentők egy embert mérgezés gyanújával kórházba vittek.

A kora esti órákban a VIII. kerületi Kiss József utcai társasházhoz riasztották a tűzoltókat, miután az egyik ingatlanból a mentők egy embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba vittek. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata további két embert vizsgált meg a társasházban, mindkettőjüket kórházba kellett vinni megfigyelésre.

Később egy XI. kerületi Irinyi József utcai társasházi lakásban is megszólalt a szén-monoxid-érzékelő, innen egy ember került kórházba megfigyelésre.

A szóvivő elmondta: délelőtt a XIII. kerületben egy Radnóti Miklós utcai lakásban, dél körül pedig a VIII. kerületi Víg utca egyik társasházi lakásában kellett beavatkozni a tűzoltóknak az érzékelők jelzése miatt.

A tűzoltók mind az öt helyszínen kimutatták a mérges gáz jelenlétét a lakások levegőjében, ezért a gázszolgáltató szakemberei kizárták a gázkészülékeket a fogyasztási rendszerből - tette hozzá.

Kisdi Máté felhívta a figyelmet a fűtő- és tüzelőberendezések, illetve a kémények rendszeres, szakszerű ellenőrzésének jelentőségére, valamint arra, hogy a lakás szellőző nyílásait soha nem szabad eltömíteni. Fontos a rendszeres szellőztetés, valamit a szakboltokban vásárolható szén-monoxid-érzékelő berendezések elhelyezése - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!