Roadpol-akció: több mint kétezer jogsértést követtek el teherautó- és buszvezetők

Kék hírek, 2024.05.22

A rendőrök 2133 alkalommal állapítottak meg jogsértést a múlt heti Roadpol országos akcióban, amelynek során tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek Magyarország közútjain - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a police.hu-n.

A rendőrség az európai szintű ellenőrzés keretében május 13-19. között Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végezte.

Az összegzés szerint a rendőrök 6553 tehergépkocsit és 485 autóbuszt ellenőriztek, és 2133 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 11 tehergépkocsi és 2 busz esetében rendeltek el - írták.

A tehergépkocsik ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 134 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 221 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 163 alkalommal intézkedtek.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzésekor hét esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 561 alkalommal nem használták biztonsági övet, passzív biztonsági eszközt, valamint 482 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet - ismertette a rendőrség.

Az autóbuszok ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 15 alkalommal, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 2 alkalommal intézkedtek.

Az ellenőrzött autóbuszok vezetői közül 16 esetben nem használták a biztonsági övet, illetve 15-en túllépték a megengedett legnagyobb sebességet - közölte az ORFK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!