Stabil az állapota annak a lánynak, akit osztálytársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Kék hírek, 2024.04.29

Stabil az állapota annak a 12 éves, hatodik osztályos tanulónak, akit osztálytársa hátba szúrt hétfő reggel, az első tanóra után az osztályteremben, a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában.

Megszúrta osztálytársát egy kislány Bőnyben Nagy Ágnes, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettes vezetője hétfő délutáni sajtótájékoztatón - amelyről videót töltöttek fel a police.hu oldalra - elmondta: a megsebesített kislányt megműtötték, állapota stabil, intenzív osztályon ápolják.

Az iskola igazgatója tett bejelentést a rendőrségen 8 óra 45 perc körül, hogy a 6. osztályban késelés történt - közölte a bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes.

Az elkövető kislány egy otthonról hozott, 20 centiméteres késsel szúrta hátba előtte ülő osztálytársát, majd a kést kirántotta és a földre dobta - ismertette a történteket.

Kitért arra, hogy az elkövető "listát készített" osztálytársai nevével, és a listán pirossal jelölte azokat, akiknek el akarta venni az életét, zölddel pedig azokat, akikét nem.



Tájékoztatása szerint a bűnügyi szemle és a kihallgatások tartanak.

A bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes jól tanuló és csendes gyereknek nevezte az elkövetőt, akinek motivációját büntetőeljárásban vizsgálják majd.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

A rendőrség honlapján hétfő reggel azt írták: megszúrta tanulótársát súlyos sérülést okozva egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában.
(MTI)

Címkék

Késelés Bőny Szent István Király Általános Iskola
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!