Többen meghaltak, miután beszakadt egy út Északnyugat-Kínában

Külföld, 2020.01.14

Hat ember holttestét találták meg, és további eltűntek után kutatnak, miután kedd reggel beszakadt egy út Északnyugat-Kínában, és egy arra közlekedő busz a hirtelen nyílt árokba zuhant - olvasható a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna internetes oldalán.

A Csinghaj tartományban található, több mint kétmillió lakosú Hszining városban kedden kora reggel történt a baleset. Az utasok épp a buszra szálltak a megállóban, amikor az út váratlanul beszakadt, és a busz orral az árokba bukott, majd - ahogy az interneten közzétett felvételen látszik -, a járda egy része is beomlott, a gödörben pedig robbanás történt.

A balesetben megsérült 16 embert kórházba szállították, állapotuk stabil. A sérültek közül egy fiatal fiú segítségnyújtás közben esett maga is a gödörbe - írta a Thepaper.cn kínai hírportál.

A baleset okát vizsgálják, a további eltűntek - egyes sajtóértesülések szerint két, mások szerint négy ember - felkutatása pedig jelenleg is zajlik. A hatóságok csaknem 1000 embert és 30 járművet, valamint két földkotrót vezényeltek a helyszínre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!