Vádat emeltek egy férfi ellen, aki halálosan megfenyegetett egy gyámügyi ügyintézőt

Kék hírek, 2024.04.29

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emeltek egy borsodi férfi ellen, aki azzal fenyegetett meg egy gyámügyi ügyintézőt, hogy megöli - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Azt írták: a vádlott négy kiskorú gyermekét a gyámhatóság 2023 júniusának elején védelembe vette és nevelőszülőknél helyezte el, mert a gyerekek sem óvodába, sem iskolába nem jártak és lakhatási körülményeik sem voltak megfelelők.

A férfi a hónap közepén megjelent a borsodi település családsegítő szolgálatánál és az ott dolgozó nővel közölte, ha egy héten belül nem intézkednek gyermekei ügyében, megkeresi az esetben eljárt gyámügyi ügyintézőt, és felgyújtja a házát - közölték.

A családsegítő alkalmazottja értesítette a fenyegetésről az illetékes ügyintézőt, aki a gyermekelhelyezési döntést csak annyiban változtatta meg, hogy az egyik gyermek tekintetében új nevelőszülőket rendelt ki - írták.

A közlemény szerint a vádlott augusztus második felében telefonon felhívta az ügyintézőt és megfenyegette, hogy meg fogja ölni. Aznap valóban megjelent az irodán, ahol üvöltözött és a döntés megváltoztatását követelte, ennek az értesítésre kiérkezett rendőrök vetettek véget.

A gyámügyi ügyintéző közfeladatot ellátó személynek minősül, a büntetett előéletű vádlottal szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!