Vádemelés csoportos rablás és testi sértés miatt

Kék hírek, 2024.05.03

Vádat emeltek három ember ellen, akik egy ismerősüket életveszélyesen összeverték és kirabolták - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint 2021 októberében a három vádlott, az 52-es villamoson véletlenül találkozott az ittas és bódult állapotban lévő ismerősével, a későbbi sértettel, pénzt akart tőle szerezni. A férfi nem adott nekik pénzt, ezért, amikor le akart szállni, az egyik vádlott megütötte.

A sértett leszállt, a három vádlott - két 30 éves férfi és egy 23 éves nő - követte, megálltak beszélgetni, majd a sértett továbbment a Határ út közelében lévő Kiserdőbe. Az erdő szélén a három vádlott olyan súlyosan bántalmazta a férfit, hogy az eszméletét vesztette. A vádlottak elvették a kabátját, és miután megszerezték belőle az értékeket, beljebb vitték a férfit az erdőben, hogy ne fedezzék fel a járókelők - olvasható a közleményben. A sértett - aki súlyos, nyolc napon túli sérüléseket szenvedett - később magához tért, segítséget kért egy járókelőtől, aki mentőt hívott hozzá. Megjegyezték: a bántalmazás életveszélyes sérülést is okozhatott volna. A Fővárosi Főügyészség a támadókat csoportos rablás bűntettével és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség halmazati büntetésként fegyházbüntetés, illetve pénzbüntetés kiszabását is indítványozza a vádiratban. Emellett a főügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság az egyik férfi és a női vádlott korábbi, felfüggesztett szabadságvesztéseinek végrehajtását is rendelje el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!