A spanyol hatóságok tizenegy nap után szabadítottak ki egy holland túszt az emberrablók fogságából

Kék hírek, 2017.07.03

A spanyol hatóságok tizenegy nap után szabadítottak ki egy szerb-horvát származású, holland állampolgárságú túszt az emberrablók fogságából a spanyol fővárostól délre található Casarrubios del Monte településen - közölte a spanyol belügyminisztérium hétfőn.

A tárca beszámolója szerint az áldozatot a kelet-spanyolországi üdülőhelyen, a tengerparti Lloret del Marban rabolták el még június közepén.

A férfi épp hazaérkezett, amikor otthona előtt az utcán többen megtámadták, ütlegelték, fegyvert fogtak rá, elkábították, és saját autója csomagtartójába tuszkolták. Az emberrablók rendőrségi mellényt viseltek.

A túsz felesége hamarosan kapott egy telefonhívást, amelyben 1,5 millió eurót követeltek tőle váltságdíjként. Az asszony azonnal értesítette a hatóságokat.

A nyomozók végül több száz kilométerrel távolabb bukkantak a túszejtők nyomára, és rajtuk ütöttek azon a napon, amikorra a váltságdíj átadását megbeszélték.

Az emberrablók közül négyet a helyszínen elfogtak, ötödik társukat egy nappal később Madridban vették őrizetbe.

A kelet-európai bűnözői bandát egy román orvos vezette, aki egy fővárosi kórházban praktizált, és onnan lopta a gyógyszereket, amelyekkel az áldozatot mindvégig elkábítva tartották.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!