Értékcikkeket és luxusautót is ellopott egy banda a fővárosban

Kék hírek, 2017.05.30

Több év alatt csaknem harminc fővárosi ingatlanból lopott el nagyobb értékeket egy betörőbanda, egyik tagja egy luxusautót is elvitt. Az öttagú társaság és egy orgazda ellen vádemelést javasolnak - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az elkövetők 2013. és 2016 szeptembere között - több újbudai és belvárosi kerületben - csaknem harminc budapesti ingatlanba ajtóbefeszítéssel és ablakbefeszítéssel törtek be. A lakásokból nagy értékű elektronikai eszközöket, több televíziót, laptopot, mobiltelefont, tabletet, ékszereket és pénzt loptak el.

A betörőket és az orgazdát 2016 májusa és szeptembere között fogták el.

A betörők közül a 27 éves budapesti Cs. Norbert tavaly májusban ellopta egy XII. kerületi ház garázsának kulcsát, és másnap hajnalban elvitt egy luxusautót.

A lopásokból származó műszaki cikkeket egy 44 éves jordániai származású férfinak kínálták eladásra, aki a X. kerületben használt műszaki cikkekkel kereskedik. A nyomozók az üzletében megtalálták a betörésekből származó tárgyak egy részét, ezért a férfit orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki - írta a BRFK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!