Hat személy ellen emeltek vádat az olaszországi lavina-katasztrófa miatt

Kék hírek, 2017.04.27

Hat személy ellen emeltek vádat csütörtökön a januárim csaknem 30 halálos áldozatot köevetelő olaszországi lavina-katasztrófa kapcsán.

Az olasz ügyészség a többi között vűádat emelt a szálloda igazgatója, a város polgármestere és a megyei elnökkel szemben is az abruzzói Rigopiano di Farindola szállodáját betemető hólavina miatt, amelyben 29-en veszítették életüket.

Az illetékes Pescara ügyészsége hat személy ellen indított eljárást gondatlanságból elkövetett emberölésért. Közöttük van Bruno Di Tommaso a szálloda igazgatója, Ilario Lacchetta a kisváros Rigopiano di Farindola polgármestere, a hivatal földmérője, valamint Antonio Di Marco Pescara megyei elnöke és a közmunkáért és közlekedésügyért felelős tanácsosok.

Az ügyészek közleménye szerint a vádlottakat felelősség terheli, hogy a szállodához vezető utat nem tisztították meg hótól és az épületet nem evakuálták.

A több mint 1200 méteres magasságban található Rigopiano szállodáját január 18-án délután hatalmas mennyiségű hó temetette maga alá. A lavina szabályosan magával sodorta a szállodát. A napokig tartó keresés és mentés során 29 halottat emeltek ki az épület maradványai közül, és 11 túlélőt.

A szálloda vendégei már a katasztrófa előtti órákban távozni akartak, de a rendkívüli havazás miatt az utak járhatatlanok voltak. Aggodalmaikat senki sem vette komolyan, a megyei utakat tisztító hókotró peddig éppen akkor javítás alatt volt.

A lavinát a szálloda parkolójában túlélő két személy is nehezen tudott kapcsolatba lépni a hatóságokkal, így az első mentőegységek csak másnap hajnalban érkeztek meg a helyszínre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!