TV műsor

Hét év fegyházra ítélt egy csalássorozattal vádolt nőt a Nyíregyházi Törvényszék

Kék hírek, 2018.01.09

Hét év fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék azt a nőt, aki többek közt lakásvásárlások ügyintézésének, illetve pályázatok elkészítésének ígéretével több mint 37 millió forintot csalt ki ügyfeleitől - közölte a törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Toma Attila közleményében azt írta, a bírói tanács a most meghozott másodfokú végzéssel súlyosította a K-né J. A. M. vádlottra első fokon kiszabott hat év fegyházbüntetést, viszont helybenhagyta a korábban kiszabott hárommillió forintot meghaladó vagyonelkobzást.

Az ítélet szerint a vádlott képviseleti jogosultság nélkül két gazdasági társaság nevében piaci ár alatt lakásvásárlások és különféle pályázatok elkészítését vállalta, kötelezettségek teljesítése azonban nem állt szándékában és arra lehetősége sem volt - ismertette Toma Attila.

Megjegyezte, a nő ezen kívül egyéb jellegű csalásokat is elkövetett 2014-ben és 2015-ben. Az egyik esetben például több lakás értékesítését vállalva esetenként 1,5 és 4 millió forint közötti összegeket vett át, de válóperrel kapcsolatos ügyintézést is vállalt, mellyel a sértettnek ötmillió forintot meghaladó kárt okozott. Emellett szerződést kötött sportpályák telepítésével kapcsolatos eszközvásárlásra is, amely alapján több millió forint értékben sporteszközöket vett át a sértett cégtől úgy, hogy azok ellenértékét nem fizette meg.

A vádlott cselekményeivel tizenhat sértettnek összesen több mint 37 millió forint kárt okozott - tette hozzá a szóvivő.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!