Illegális bevándorlás - Embercsempészés miatt őrizetbe vettek egy török származású belga állampolgárt

Kék hírek, 2017.06.11

Embercsempészés bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vettek egy török származású belga állampolgárt, aki más nevére szóló személyazonosító igazolvánnyal próbált átcsempészni a határon egy török férfit - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap este a rendőrség honlapján.

Közölték: a lőkösházi vasúti határátkelőhelyen vasárnap egy nemzetközi gyorsvonat utasai között belépésre jelentkezett egy török állampolgár. Az útlevélkezelőnek ugyanakkor egy belga személyazonosító igazolványt adott át. Vele utazott egy török származású belga állampolgár.

A rendőrök mindkét férfit alaposan ellenőrizték és megállapították, hogy a török állampolgár nem a saját nevére szóló irattal próbálta igazolni magát. A belga személyazonosító igazolványt a vele utazó férfi adta neki azért, hogy átjussanak az államhatáron - olvasható a közleményben.

Mint írták, a Belgiumban élő 26 éves D. Hüseynt, aki a gyanú szerint Szerbiától segítette a török férfi útját, embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!