Illegális bevándorlás - Magyarországról migránsokat csempésző bandát számolt fel a lengyel határőrség

Kék hírek, 2017.07.14

Közel-keleti illegális bevándorlókat Magyarországról Ausztriába és Németországba juttató, krakkói futballhuligánokkal kapcsolatban álló embercsempész bandát számolt fel a lengyel határőrség - közölték pénteken a lengyel hatóságok.

Az ügyben a lengyel állami ügyészség és a határőrség országos parancsnoksága is adott ki közleményeket, melyek szerint a német hatóságokkal és az Europollal közösen folytatott nyomozás eredményeként 10 embert vettek őrizetbe. Azzal gyanúsítják őket, hogy több száz szíriai, iraki, afgán és pakisztáni állampolgárnak segítettek az illegális határátlépésben.

A lengyel gyanúsítottak a balkáni országokban és Magyarországon tevékenykedő arab és afrikai embercsempészekkel együttműködve szervezték a bevándorlók átjuttatását a határokon, általában személyszállítására alkalmatlan teherszállító járműveken, alkalmanként több tucat fős csoportokban, melyekben kisgyerekek is voltak - olvasható a közleményekben. A szállításért fejenként 300-1000 eurót kértek.

Az egyik ilyen jármű Szlovákiában egy ember halálával végződő ütközéses balesetet okozott.

Az embercsempészet a lengyel hatóságok szerint rendszerint Magyarországon - a bicskei menekültközpontban vagy Budapesten - kezdődött, és Ausztriába, illetve Németországba irányult, utóbbi esetben Csehországon, Szlovákián és Lengyelországon át.

A június végén Krakkóban őrizetbe vett 10 személyt - köztük egy nőt - nemzetközi szervezett bűnszövetkezetben való részvétellel, Lengyelországot és más EU-államokat érintő illegális határátlépések szervezésével, közokirat-hamisítással gyanúsították meg, és ideiglenes letartóztatásba, illetve házi őrizetbe helyezték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!