Jóváhagyta az egykori Air Berlin regionális cégének felvásárlását az Európai Bizottság

Kék hírek, 2017.12.21

Jóváhagyta az európai Bizottság az egykori Air Berlin regionális cége, az LGW felvásárlását, amely így a Lufthansa-csoporthoz kerül - közölte a német légicég csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az átadás-átvétel 2018 januárjában lesz, ennek eredményeként további 33 géppel bővül a Lufthansa diszkont légitársasága, az Eurowings flottája. Ezek közül 20 darab regionális, turbólégcsavaros Bombardier Q400-as, a fennmaradó 13 darab pedig Airbus A320-as típuscsaládba tartozik.

Az Eurowings a gépek mellett a teljes személyzetet is átveszi, és 2018-ban 870-re akarja bővíteni az LGW dolgozói létszámát. A Lufthansa-csoport megjegyezte, hogy csak az Eurowings ötszáz új munkavállalót vett fel az elmúlt hetekben, a bizottság jóváhagyása pedig azt is jelenti, hogy folytatódhat a csoport terjeszkedése és új munkahelyek létrehozása.

A múlt héten a Lufthansa azt közölte, hogy eredeti terveivel ellentétben mégsem vásárolja fel az Air Berlin üdültető légitársaságát, a háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda által alapított FlyNikit. A német légicég azzal indokolta döntését, hogy az LGW és a FlyNiki felvásárlását versenyjogi aggodalmak miatt nem engedte volna az Európai Bizottság.

Az Air Berlin idén nyáron ment csődbe, majd a német állam kölcsönéből működött addig, amíg a Lufthansával, illetve az angol easyJettel megállapodtak az átvételről. A német légitársaság csoport 81 gépet és 3 ezer embert vett át, az easyjethez pedig 25 gép és ezer ember került.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!