Mentőszolgálat: sokan súlyosan megsérültek a két Pest megyei balesetben

Kék hírek, 2017.07.10

Sokan szenvedtek súlyos sérüléseket a Pest megyében hétfőn kora reggel történt két balesetben. A sérültek között több gyermek is van - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Győrfi Pál elmondta: az M3-ason történt buszbaleset helyszínére 9 mentőegység ment. Onnan 22 sérültet vittek kórházba, köztük három férfit súlyos sérülésekkel. A helyszínen végzett vizsgálatok szerint 19 ember - köztük egy-egy tíz év körüli fiú és lány - könnyebben sérült meg. A sérülteket Hatvanba, valamint Budapestre, a Honvédkórházba és a baleseti intézetbe vitték.

Az M1 aktuális csatorna híradásai szerint az M3-as autópályán Budapest felé, Bag térségében történt baleset során az autóbusz átszakította szalagkorlátot, többször megpördült, majd a kerekein állt meg. A busz Debrecenből Svájcba tartott. A járművön a két vezetővel együtt negyvenen voltak, mindannyian magyarok. Azokért, akik nem sérültek meg, másik buszt küldtek.

Az Útinform tájékoztatása szerint a forgalmat Hatvannál, az 55-ös kilométernél, a csomópontban elterelik, a térségben továbbra is jelentős a torlódás.

A 441-es úton, a 21-es kilométernél egy személyautó és két tehergépkocsi ütközött össze. Győrfi Pál azt mondta: 16 mentőautót és két mentőhelikopter riasztottak, és onnan végül 17 ember került kórházba. Egy ötéves kisfiút súlyos sérüléssel, combcsonttörés gyanújával mentőhelikopterrel vittek kórházba. A balesetben az emberek többsége súlyosan, azaz nyolc napon túl gyógyulóan sérült meg. Volt, aki fejsérülést, agyrázkódást, mellkas-sérülést szenvedett. A sérülteket Kecskemétre, Ceglédre, Szolnokra, valamint a fővárosi Merényi kórházba és a baleseti intézetbe vittek a mentők - fejtette ki a szóvivő.

A 441-es úton már befejezték a helyszínelést, a forgalom ismét zavartalanul halad - írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!