Munkavégzés közben megszökött egy rab Nagyfán

Kék hírek, 2017.09.14

Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektuma melletti park területéről csütörtök délelőtt - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel.

Mint írták, a fogvatartott - aki csalás elkövetése miatt töltötte a büntetését - a börtön által szervezett foglalkoztatási program keretében mezőgazdasági jellegű munkát végzett, ahonnan csütörtök délelőtt engedély nélkül távozott. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 38 éves férfi felkutatását.

A közleményben megjegyezték: a büntetés-végrehajtás egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy a lehető legtöbb rab dolgozzon a börtönökben, ezt pedig úgy lehet elérni, hogy vagy a börtönön belül, illetve a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságainál adnak nekik munkát, vagy a rabok külső civil cégeknél bérmunkát végeznek.

A büntetés-végrehajtási szervezet csaknem 1500 fogvatartottat foglalkoztat napi szinten külső gazdálkodó szervezettel kötött szerződés keretében, őrzésük, ellenőrzésük jelentős feladat. Külső munkát kizárólag olyan rabok végezhetnek, akik kisebb súlyú bűncselekmény miatt töltik a szabadságvesztés büntetésüket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!