Vádat emeltek négy internetes csalóval szemben

Kék hírek, 2017.04.04

Kétszáz embert károsított meg összesen 15 millió forinttal négy ember úgy, hogy az interneten rendelt műszaki cikkek helyett sót és ásványvizet küldött nekik; vádat emeltek ellenük - közölte Ceglédi Járási Ügyészség főügyésze kedden az MTI-vel.

Szabó Ferenc közleménye szerint a bűnügy egyik vádlottja, egy piskói férfi 2013 augusztusa és 2015 márciusa között különböző internetes hirdetési portálokon mobiltelefont, laptopot, tévékészüléket kínált eladásra. A hirdetésekre az ország különböző pontjairól 202 vevő jelentkezett. A vádlott azt kérte tőlük, hogy a termék árát a saját vagy ismerősei bankszámlájára előre utalják át. A férfi ismerősei, a bűnügy további vádlottjai - egy férfi és két nő - jutalékot kaptak a bankszámlájukra utalt pénz után.

A vevők egyenként 15 és 200 ezer forint közötti összeget utaltak át, a vádlottak összesen 15 millió forintot szereztek így.

Több vevő semmilyen küldeményt nem kapott, akikhez pedig csomag érkezett, abban sót, ásványvizet, tisztítószert, silány állagú könyveket találtak. Hiába akartak reklamálni, a vádlottak az átutalásokat követően a sértettek számára elérhetetlenné váltak.

Az ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és csalás vétségével vádolja a vádlottakat, börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra tett indítványt velük szemben. A vádlottak bankszámláit zár alá vették.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!