TV műsor

Vagyonvédő cégek vezetői ellen emeltek vádat Baranyában

Kék hírek, 2017.08.02

Vagyonvédő cégek vezetői ellen emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség a napokban: a vád szerint a 13 érintett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással 240 millió forint adóhiányt okozott 2013-2014-ben - tájékoztatta az ügyészség szerdán az MTI-t.

A Varga-Koritár György főügyész által jegyzett közlemény szerint a vádlottak olyan szervezetet hoztak létre, amelyben a vagyonvédelmi tevékenységükbe piramisszerűen beépülő cégek közül csak az alsó szintű társaságok esetében mutatkozott adó- és járulékfizetési kötelezettség.

A bűnszervezet vezetői által irányított cégek kötötték meg a megrendelőkkel a vagyonvédelemre vonatkozó szerződéseket, ténylegesen ők alkalmazták a vagyonőröket, biztonsági őröket, de ezeket a munkákat továbbszámlázták az alsóbb szintű gazdasági társaságoknak, azt a látszatot keltve, hogy a feladatokat ők végzik el, a dolgozókat ők foglalkoztatják.

Ezek a társaságok a vagyonőröket bejelentették, azonban utánuk járulék-, illetve egyéb adófizetési kötelezettségüknek nem tettek eleget. Tényleges tevékenységet nem folytattak, feladatuk csupán számlakiállításból állt.

A bűnszervezetnek az általa működtetett rendszerrel az volt a célja, hogy a tényleges tevékenységet végző, a vezetői által működtetett gazdasági társaságoknak ne kelljen adót fizetniük.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!