TV műsor

Koronavírus - Origo: Karácsony magára hagyta az idősotthonokat, ahol koronavírus-fertőzöttek vannak

Koronavírus, 2020.04.08

Karácsony Gergely főpolgármester és a budapesti vezetés magára hagyott két, "koronavírusos betegekkel teli idősotthont" Budapesten, már vannak halottak - írta az Origo szerdán reggel.

A hírportál azt írta: a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő XVII. kerületi Pesti úti idősek otthonában április 1-én részleges karantént, másnaptól teljes karantént rendelt el a járványügyi hatóság. Az operatív törzs keddi bejelentése szerint eddig 65 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést, közülük 52 gondozott és 13 dolgozó. Közülük 15 idős gondozott került kórházba. A Fővárosi Önkormányzattól azonban személyesen senki nem volt kint az idősotthonban. Karácsony Gergely annak ellenére sem csinált semmit, hogy a súlyos helyzetről szóló Mandiner- és Origo-cikkek után "dühödten szidta az újságírókat".

Az intézményvezető a főjegyzőt tájékoztatja telefonon, de semmilyen intézkedés nem történt. A helyzetet súlyosbítja, hogy az intézmény főállású belgyógyásza és háziorvosa felmondott, "egyszerűen nem hajlandó elvégezni a munkáját, nem teszi be a lábát az otthonba".

A Terézvárosi Önkormányzat által fenntartott Vázsonyi Vilmos idősek otthonában is megjelent a koronavírus, onnan eddig öt idős beteget vittek kórházba, mindannyiuknál igazolt a fertőzés. Három dolgozó otthoni karanténban van, mert jelentkeztek náluk a tünetek.

"Mindkét idősotthon lakói között van már halálos áldozat is" - írta az Origo.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!