A belga rendőrség terrorcselekmény megelőzése érdekében feltartóztatott egy Brüsszelbe tartó távolsági autóbuszt

Külföld, 2024.01.11

A kelet-flandriai rendőrség csütörtök reggel megállított és kiürített egy, a franciaországi Lille városából Brüsszelbe tartó távolsági buszt, miután egyik utasa lehetséges terrortámadásra figyelmeztetett - közölték a belga hatóságok.

Az ügyészség közlése szerint a rendőrök három személyt vettek őrizetbe kihallgatás céljából.

Az említett utas azt állította, hogy a buszon kihallgatott egy beszélgetést, amely terrorista támadás veszélyére utalt. Ez arra késztette a rendőrséget, hogy gyorsan feltartóztassák, kiürítsék és átvizsgálják a járművet - nyilatkozott a belga igazságügyi minisztérium szóvivője, Paul Van Tigchelt.

A Flixbus vállalat által üzemeltetett buszt a rendőrök Wetterenbe, a közeli rendőrőrshöz terelték el, biztonsági kordont állítottak fel köré. A Het Nieuwsblad című, flamand nyelvű napilap frissített közlése szerint robbanóanyagokat nem találtak a járművön.

A kelet-flandriai ügyészség szóvivője szerint egyelőre még nem győződtek meg arról, hogy a fenyegetés valós volt-e. Hozzátette, hogy az incidenst hivatalosan még nem minősítették "terrorista szándékúnak", és az ügyet még nem továbbították a szövetségi ügyészségnek kivizsgálásra.

A belga terrorellenes ügynökség szerint egyelőre nincs ok a riasztási szint emelésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!