A floridai rendőrség még keresi a bevásárlóközpontban elkövetett halálos lövöldözés tettesét

Külföld, 2023.12.24

A floridai hatóságok vasárnap is keresték azt a férfit, aki szombaton délután nyitott tüzet egy zsúfolt bevásárlóközpontban, egy ember halálát okozva, és egy másikat megsebesítve.

Rendőrség-USA A rendőrség vasárnap több felvételt hozott nyilvánosságra a feltételezett tettesről, akinek a támadás után sikerült eltűnnie a tömegben.

Az Orlandótól északnyugatra fekvő Ocala rendőrfőnöke még szombaton úgy nyilatkozott, hogy a feltételezések szerint a halálos áldozat, egy 40 éves férfi volt a célpontja az erőszakos cselekménynek. A sérültet, egy nőt a lábán érték lövések, őt kórházban ápolják.

A támadást követően a nyomozók megtalálták a fegyvert.



Mike Balken rendőrfőnök arra kérte a szemtanúkat, hogy minden információt osszanak meg a nyomozásban részt vevő rendőrökkel. A támadás karácsonyt megelőző szombaton, azaz "szuperszombaton" történt, amikor az Egyesült Államokban az utolsó ünnepi bevásárlási hullámban tömegek keresik fel az üzleteket.

Az Egyesült Államokban a nyilvántartások szerint 2023-ban átlépte a 42 ezret azok száma, akinek lőfegyver okozta halálát. A Gun Violence Archives adatai szerint közülük 18 ezer ember vált emberölés áldozatává, míg mintegy 23 ezren saját kezükkel vetettek véget életüknek lőfegyverrel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!