A Kelet-kínai-tengeren gyakorlatoznak az orosz és a kínai hadiflotta hajói

Külföld, 2023.08.18

Több mint 6400 tengeri mérföldet (mintegy 10 300 kilométert) tettek meg a Csendes-óceánon három hete tartó közös tengeri járőrözés során az orosz és a kínai tengerészet hajói, amelyek jelenleg a Kelet-kínai-tengeren tevékenykednek - közölte pénteken az Csendes-óceáni Flotta sajtószolgálata.

A tájékoztatás szerint a Kelet-kínai-tengeren elgyakorolták a hadihajók víz- és üzemanyagkészletének támogató hajókról való feltöltését, valamint a rakományok menet közbeni átrakását. Ennek során az orosz Admiral Tribuc nagy tengeralattjáró-elhárító hajó működött együtt a kínai Taihu integrált ellátóhajóval.

Az orosz közlemény értelmében a közös járőrözés alatt a két ország tengerészei tengeralattjáró-elhárítási gyakorlatokat hajtottak végre, visszaverték a feltételezett ellenség légitámadását, tengeri mentést gyakoroltak, valamint fejlesztették a helikopterek fel- és leszállási képességét egymás hadihajói fedélzetén.

Oroszországot a hajórajban két nagy tengeralattjáró-elhárító hajó, két korvett, valamint egy közepes méretű tengeri tanker, Kínát pedig két romboló, két járőrhajó, valamint egy integrált ellátóhajó képviseli. A két ország most hajt végre harmadszor közös tengeri járőrözést. Korábban ez 2021-ben és 2022 őszén történt meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!