A PGA Championships verseny előtt tartóztatták le a világranglistát vezető Scottie Schefflert

Külföld, 2024.05.17

Hatóság elleni erőszak miatt letartóztatták a golfozók PGA világranglistáját vezető Scottie Schefflert, nem sokkal a Kentucky államban tartott PGA Championships forduló pénteki, második versenynapjának kezdete előtt a pálya közelében.

A verseny helyszínére tartó amerikai sportolót halálos közlekedési baleset miatt intézkedő rendőrök állították meg, akik szerint Scheffler figyelmen kívül hagyta a hatósági utasítást, és erőszakosan viselkedett az egyenruhásokkal szemben.

Scottie Schefflert az incidens nyomán bilincsben vitték Louisville város börtönébe, ahol nyilvántartásba vették, és négy rendbeli bűncselekménnyel vádolták meg. A rendőrségi irat szerint a golfbajnok autójával elsodorta az egyik intézkedő rendőrt.

Scheffler közleményt adott ki az esetről, amelyben "óriási félreértésként" értékelte a történteket. Azt írta, hogy a rendőri intézkedést kiváltó tragikus baleset miatt kaotikus helyzet volt, és hozzátette: félreértelmezte a rendőrök utasítását.

Az esetről később Andy Beshear, Kinetucky állam kormányzója is közelményt adott ki, aki hangsúlyozta, hogy a golfozóval történt sajnálatos eset egy tragikus baleset következménye volt, és reményét fejezte ki, hogy az érintettek - azaz a sportoló és a hatóság - megoldást találnak.

Scottie Scheffler néhány órás fogvatartás, a hivatalos eljárás lefolytatása és azonosítása után szabad lábon távozhatott, és odaért a PGA Tour kezdetére, ahol néhány rajongó már "Free Scottie" pólóban jelent meg, utalva a sportoló kiszabadulására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!