A bevándorlók elkövette bűncselekmények áldozatainak megsegítésére nyílt hivatal az Egyesült Államokban

Külföld, 2017.04.27

John Kelly amerikai belbiztonsági miniszter megnyitotta szerdán azt az irodát, amely az Egyesült Államokban bevándorlók által elkövetett bűncselekmények áldozatait kívánja segíteni.

A belbiztonsági minisztériumhoz tartozó hivatal - a miniszter tájékoztatása szerint - információkkal és jogi tanácsadással szolgál az áldozatoknak.

A megnyitó ünnepséggel egybekötött tájékoztatón John Kelly leszögezte: mind a jogszerűen, mind pedig az illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodó bevándorlók áldozatainak segítséget nyújtanak.

Részletesebben szólt az illegális bevándorlók körében tapasztalható bűnözésről, s hangsúlyozta, hogy ezeknek az embereknek nem is volna szabad az országban tartózkodniuk.

Aláhúzta azt is, hogy a bevándorlók áldozataival a korábbi kormányzatok nem foglalkoztak, magukra hagyták őket, s még arról sem volt információjuk, hogy a bűncselekményt elkövető bevándorló sorsa mi lett.

Donald Trump jelenlegi elnök kormányzata gyakran kitért az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmények arányára, a kormányzat azonban statisztikát eddig nem hozott nyilvánosságra. Az illegális bevándorlás visszaszorítását elnökválasztási kampánya egyik fő témájaként hangsúlyozó Trump az iroda létrehozásának tervét még februárban jelentette be, s a szerdai megnyitót kifejezetten erre a hétre időzítették. Szombaton lesz ugyanis száz napja, hogy Donald Trumpot beiktatták az elnöki hivatalba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!