Az amerikai erők újabb dróntámadást hárítottak el Szíriában

Külföld, 2023.11.10

A Közel-Keleten állomásozó amerikai erők újabb, ellenük irányuló támadási kísérletet hárítottak el Szíriában pénteken - erősítették meg az amerikai védelmi minisztérium illetékesei.

A jelentés szerint egy pilóta nélküli harci eszköz tartott a szíriai-iraki-jordániai határ közelében fekvő Al-Tanf amerikai helyőrség felé, és még azelőtt megsemmisítették, hogy elérte volna célját, így sem emberben, sem eszközben nem okozott kárt.

A pénteki támadás október 17-e óta a 47. volt, amelyet Szíriában és Irakban amerikai erők ellen hajtottak végre különböző iszlamista fegyveres csoportok, és szerda óta az ötödik megerősített incidens volt, amely amerikai erők ellen irányult.
Szerdán az amerikai légierő válaszcsapást hajtott végre feltételezett ellenséges szíriai célpontok ellen, elrettentés szándékával.

Joe Biden elnök pénteken levélben tájékoztatta a Kongresszus vezetőit a katonai akcióról. A dokumentum szerint az amerikai erők precíziós csapást hajtottak végre szíriai fegyverraktárak ellen, amelyeket az iráni Iszlám Forradalmi Gárda, illetve az ahhoz kapcsolódó fegyveres csoportok használnak. Az elnök szavai szerint a támadás célja az elrettentés volt a további, amerikai érdekeltségek elleni támadásoktól, egyben megerősíti, hogy az Egyesült Államok készen áll további akciókra, ha újabb incidensek ezt szükségessé teszik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!