Az Egyesült Államok lakosságának több mint harmada utazik nagyobb távolságra az idén karácsonykor és az újévi időszakban

Külföld, 2023.12.24

Az Egyesült Államokban 115 millióan kelnek útra az idén a karácsonyi és újévi időszakban, a felmérések történetében ez a második legnagyobb adat - derül ki az amerikai autósok szövetségének (American Automobile Association) idei felméréséből.

Az összegzés szerint a 332 milliós országban a legtöbben, 103 millióan autóval teszik meg az utat, 7,5 millióan repülőre szállnak, és mintegy 4 millió amerikai egyéb utazási eszközzel, jellemzően vonattal kel útra az ünnepek idején.

Az idén mintegy 2,5 millióval többen utaznak, mint tavaly, ugyanakkor a 115 millió még elmarad az abszolút rekord 2019-es szezontól, amikor 119 millió amerikai ült autóba, vagy szállt repülőre, vonatra, hajóra karácsony és újév időszakában. Az adatok szerint az átlagnál nagyobb mértékben növekedett azok száma, akik repülővel, vonattal, vagy hajóval indulnak el.

Az amerikai közlekedési szervezet (AAA) 23 éve minden évben felméri, hogy az Egyesült Államok lakosai közül hányan utaznak 50 mérföldnél (80 kilométer) messzebb lakóhelyüktől december 23. és január 2. között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!