Az amerikai külügyminiszter felszólította Moszkvát: hasson a kelet-ukrajnai szakadárokra a béke érdekében

Külföld, 2017.07.09

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter felszólította vasárnap Kijevben Oroszországot: vegye rá "csatlósait", a kelet-ukrajnai szakadárokat az erőszakos cselekmények beszüntetésére, valamint arra, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai megfigyelőinek biztosítsanak szabad mozgást az általuk ellenőrzött területeken egészen az ukrán-orosz határig.

Ez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet az amerikai diplomácia vezetője és Petro Porosenko ukrán államfő megbeszélésük után közösen tartott.

Porosenko a maga részéről arra szólította fel Oroszországot, hogy "mutasson jóakaratot" a Donyec-medencei fegyveres konfliktus békés rendezése érdekében, szüntesse be a "gyilkolást és a támadásokat" Ukrajna keleti részében, a kibertámadásokat, a lejárató propagandát, amelyek alkotóelemei a Moszkva által Ukrajnával szemben folytatott hibridháborúnak.

Az ukrán elnök hangsúlyozta: Tillerson kijevi látogatása erőteljes üzenet az Egyesült Államoktól arról, hogy támogatja Ukrajna harcát a demokratikus értékekért és a szabadságáért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!