Az EU újabb összeggel támogatja a földrengésekben megrongálódott olasz régiók helyreállítását

Külföld, 2017.11.21

Az Európai Unió 28 millió eurót (mintegy 8,7 milliárd forint) különített el kohéziós forrásokból az olaszországi Umbria régióban 2016-ban és idén pusztító földrengések által sújtott mezőgazdaság helyreállítására, és 5 millió eurót (mintegy 1,5 milliárd forint) a jelentősen sérült, Norciában található Szent Benedek-bazilika újjáépítésére.

Uniós tájékoztatás szerint a kedden megítélt összeggel 400 millió euróra (mintegy 125 milliárd forint) emelkedett az Abruzzo, Lazio, Marche és Umbria tartományban idén és tavaly bekövetkezett földrengéskárok helyreállítására elkülönített és javarészt már átutalt uniós támogatás összege.

Az olaszországi Norciát, Cascia és számos más város és település környékét 2016 augusztusában rázta meg súlyos földrengés, amely közel 300 ember halálát okozta. 2016 októberében újabb nagy erejű földrengés rázta meg a régiót, tovább súlyosbítva az addig kialakult helyzetet. 2017 januárjában pedig három újabb közepes erejű földrengés rázta meg Olaszország középső részét. A földmozgás Lazio, Marche és Abruzzo régiók határán történt. Lazio, de kiváltképpen Marche tartományban a tavaly augusztusi és októberi földrengések is súlyos károkat okoztak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!