Beregszászra látogatott az ukrán elnök, találkozott a magyar közösség képviselőivel is

Külföld, 2023.08.03

Kárpátaljára látogatott szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a Kárpátaljai Megyei Adminisztráció (OVA) vezetőségével tartott értekezleten megvitatta a biztonsági és szociális helyzettel kapcsolatos kérdéseket.

Az egész napos munkalátogatásról előzetesen nem tájékoztatták a nyilvánosságot, és a sajtó sem vehetett részt rajta.

Az ukrán elnök Telegram-bejegyzésében - a Kárpátalja.ma magyar hírportál csütörtöki közlése szerint - azt írta, hogy "a határ kérdése stratégiai fontossággal bír Kárpátalja számára", és hogy "Kárpátalja a gazdasági és társadalmi növekedés egyik motorja lesz". Szó esett az ukrán katonák rehabilitációjának projektjéről, valamint a megye gazdasági fejlesztéséről, ahol a résztvevők szerint vannak kiaknázatlan lehetőségek.

Zelenszkij Beregszászon találkozott a kárpátaljai magyar közösség képviselőivel, amelyet a korábban Twitterként ismert X közöségi oldalon fontos megbeszélésnek nevezett, hozzátéve, hogy ez volt az első találkozója ebben a formában.

"Mi valamennyien Ukrajna állampolgárai vagyunk, magyar és ukrán etnikumúak, és minden más nemzeti közösség. Valamennyien védelmezzük országunkat, segítünk harcosainknak, minden hősünknek. Megköszönöm a magyar közösségnek és az egész kárpátaljai régiónak a menekültek iránt tanúsított gondos és tiszteletteljes magatartást és fogadtatást. Az orosz agresszor fenyegetést jelent mindenki számára, aki értéknek tekinti a szabadságot, a békét és a fejlődést. Rendszerük rabságot és szenvedést hozott az Európának ebben a részében élő népeknek - ukránoknak, magyaroknak, lengyeleknek, cseheknek és másoknak. Ukrajna győzelme mindenkit meg fog menteni Európában, hála hőseink kitartásának" - írta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!