Betiltották Oroszországban a nemzetközi LMBT mozgalmat

Külföld, 2023.11.30

Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Moszkva, 2023. november 30., csütörtök (MTI) -Szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta Oroszországban a legfelsőbb bíróság a nemzetközi LMBT társadalmi mozgalmat.

"A kereset követelése teljesítendő: az LMBT nemzetközi közéleti mozgalom szélsőséges szervezetnek ismerendő el, és tevékenysége betiltandó Oroszországban" - jelentette ki a bíró a RIA Novosztyi hírügynökség szerint, hozzátéve, hogy a határozat azonnal hatályba lépett.

A bíróság sajtószolgálata a hírügynökséggel közölte, hogy a tárgyaláson csak az igazságügyi minisztérium képviselője vett részt, az alperesnek nem volt képviselője a bíróságon. Az ülés zárt ajtók mögött zajlott, több mint négy órán át tartott, az ügy peranyaga több mint 20 kötetet tett ki.

A keresetet az orosz igazságügyi minisztérium nyújtotta be. A tárca korábban közölte, hogy megvizsgálta az LMBT mozgalom oroszországi tevékenységét, és "a szélsőséges irányultság különböző jeleit és megnyilvánulásait" fedezte fel benne, egyebek között a társadalmi és vallási viszályra való uszítást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!