Bóka János: Magyarország nem fogja meggondolni magát Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban

Külföld, 2023.12.12

Magyarország nem fogja meggondolni magát Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdésével és pénzügyi támogatásával kapcsolatban - jelentette ki az európai uniós ügyekért felelős miniszter kedden.

Bóka János a Facebook-oldalán közölte, Magyarországnak határozott véleménye van: Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdését idő előttinek tartják.

Magyarország álláspontja elvi alapokon áll - tette hozzá.

A miniszter azt írta, Ukrajna pénzügyi támogatását az Európai Unió közös költségvetésén kívüli keretből kell megvalósítani: a tagállamok hozzájárulásából, a javasoltnál sokkal rövidebb tervezési időszakkal, a tagállamok világos politikai iránymutatása alapján.

Bejegyzésében a tárcavezető úgy fogalmazott, hogy "a magyar embereket megillető pénzek és Ukrajna támogatásának bármilyen összekapcsolása Magyarország elleni zsarolási kísérlet, amit a kormány visszautasít". Hozzátette, hogy "Magyarország nyílt lapokkal játszik".

Bóka János a bejegyzésben arról is tájékoztatott, hogy interjút adott a Financial Timesnak, amelyben a kormány Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról is beszélt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!