Csibi Attilát választották az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnökévé

Külföld, 2024.02.09

Csibi Attilát, Erdőszentgyörgy polgármesterét választotta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megyei szervezetének elnökévé pénteken a politikai alakulat megyei küldöttgyűlése - közölte az MTI-vel a területi szervezet.

Csibi Attila egyedüli jelöltként pályázta meg a politikai tisztséget, miután Péter Ferenc eddigi megyei elnök január 31-én bejelentette lemondását a legnagyobb RMDSZ-szervezet éléről. Eddig megyei ügyvezető elnökként dolgozott, megyei elnöki megbízatása négy évre szól.

Beszédében hangsúlyozta: a megyei szervezet "csapatban, közösségként és szövetségben" tud eredményeket elérni. Elmondta: "talán még soha nem volt ilyen jó a viszony" a Maros megyei és a marosvásárhelyi szervezet között, szerinte ennek eredményekben is meg kell mutatkoznia az idei romániai választásokon. Kiemelte: biztonságos otthont, kiszámítható jövőt kell építeni, családos emberként és polgármesterként is ezt a feladatot tartotta szem előtt.

"Ebben a szervezetben nincs helye egyéni érdekeknek, nincs helye belső konfliktusnak, ebben a csapatban egy ügy van, a közösségünk ügye" - idézte az új megyei elnököt a közlemény. Hangsúlyozta, hogy a szövetség meg szeretné őrizni a négy évvel ezelőtt elért eredményeit, amikor Maros megye, Marosvásárhely és Szászrégen vezetését is megszerezte. "Kevesebbel nem érjük be!" - fogalmazott az új elnök.

A tisztújító küldöttgyűlésen Péter Ferenc leköszönő elnök elmondta: a Maros megyei szervezet soha nem volt olyan erős, mint ebben az önkormányzati ciklusban: a két független elöljáróval együtt 41 polgármestere van. "A cél továbbra is közös. Nem engedhetjük, hogy az általunk elkezdett munkálatokat és a közösségünk számára fontos projekteket a szőnyeg alá seperjék" - fogalmazott.

A Maros megyei önkormányzat elnöke bejelentette: kellő támogatás esetén újabb mandátumra pályázna a megye élén. Január 31-én ezzel indokolta a politikai tisztségről való lemondását is, mivel szerinte nem tudna eleget tenni mindkét feladatnak.

Balázs Attila, az RMDSZ ügyvezető elnöke a küldöttgyűlésen elmondta: a legnagyobb területi szervezettel szemben elvárás, hogy megismételje az eddig elért eredményeket.

Csibi Attilát a küldöttgyűlés 187 jelenlévő tagjából 182 támogatta. A politikus 12 éve Erdőszentgyörgy polgármestere, 2022 óta az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!