DK-s EP-képviselő: a kormány migrációs politikája a kohéziós pénzek megvonásához vezethet

Külföld, 2017.03.22

Ha Magyarország menekültügyben továbbra sem vállal szolidaritást az Európai Unió többi tagállamával, az a kohéziós pénzek korlátozásával járhat, ami a magyar társadalom kárára válik - jelentette ki Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője szerdán Brüsszelben, magyar újságíróknak nyilatkozva.

Úgy vélte, ha Magyarország továbbra is "mereven ragaszkodik kirekesztésre épülő migrációs és menekültügyi politikájához", és "nem hajlandó részt venni semmilyen európai menekültügyi politikában", az önmaga kirekesztéséhez vezet.

Niedermüller Péter aláhúzta, nincs olyan az Európai Unióban, hogy egy tagország nem tartja magára érvényesnek az európai emberi jogi egyezményeket, nem ismeri el az emberi jogi bíróság hatáskörét, és kilép abból a nemzetközi korrupciós szervezetből, amely elmarasztalta.

Ha ezeket a kormány megteszi, az azt jelenti, hogy Magyarország kirekeszti magát az Európai Unióból. "A kormányoldal nyíltan megmutatja diktatórikus szándékait, amikor ezeknek a jogoknak a védelmétől akarja megfosztani a magyar embereket" - fogalmazott a képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!