Donald Trump a szexuális kisebbségek változatlan védelmét ígéri

Külföld, 2017.02.01

Donald Trump amerikai elnök kedden közleményben tett ígéretet arra, hogy megvédi a szexuális kisebbségeket a diszkriminációtól.

A Fehér Ház által kiadott közlemény hangsúlyozza: a republikánus elnök "eltökélt abban, hogy megvédje valamennyi amerikai, köztük a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű közösség jogait".

A közlemény leszögezi azt is, hogy változatlan formában és tartalommal érvényben marad a Barack Obama demokrata párti elnök által 2014-ben aláírt dekrétum, amely kimondja a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak védelmét, a munkahelyeken esetleg tapasztalható hátrányos megkülönböztetések szankcionálását.

A közlemény nyilvánosságra hozatala előtt az amerikai médiumok, köztük a The Washington Post is, azt vetítették előre, hogy Donald Trump kormányzata szűkíti majd a szexuális kisebbségek jogait és a diszkrimináció elleni védelmüket szolgáló intézkedések körét. Ez az aggodalom egyébként Donald Trump választási győzelme óta gyakran nyilvánosságot kapott a különböző médiumokban, rendezvényeken és tüntetéseken is.

Kifejezetten az azonos neműek házasságáról nem esik szó a közleményben, amelyet egyébként az elnöki hivatal éppen akkor hozott nyilvánosságra, amikor Donald Trump az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelső bíróság új, konzervatív jelöltjének bemutatására készült.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!